Christelijke Boektiek de Vries, De leyen 29, Drachten, 0512.514745, contact@boektiekdevries.nl

Gemeenteproject Vrucht van de Geest

Vrucht van de Geest  druivenrank-300x200

Vrucht van de Geest

Hoe God je karakter vormt

Wat voor iemand wil jij zijn? Als je daarover met anderen in gesprek gaat, klinken er woorden als: authentiek, integer, liefdevol, inspirerend, vriendelijk, betrouwbaar. Met welke woorden zou je graag willen dat mensen jou beschrijven?
Vruchten van de Geest vertonen – wie wil dat niet!? Maar we worstelen ook allemaal met minder mooie eigenschappen: ongeduld, egoïsme, gebrek aan vergevingsgezindheid, een veroordelende houding. En soms vraag je je af: kan dat echt veranderen? Karakters verander je toch niet?

Vrucht van de Geest?
Je bent een mooi mens… Misschien verwacht je die boodschap wel niet in de kerk. Daar klinkt toch vaak de boodschap dat we juist niet zulke mooie mensen zijn vanwege onze tekortkomingen en zonden? Misschien denk je ook wel: ik zou het wel willen, een mooi mens zijn, maar eerlijk gezegd val ik me zelf nog behoorlijk tegen.

Of je nu christen bent of niet, we kennen allemaal het verlangen om een mooier en beter mens te worden. Daar heeft de Bijbel wat over te vertellen. Want God is bezig om onze karakters zo te vormen dat het beeld van God weer zichtbaar wordt in hen, dat ze gaan lijken op de mooiste mens die ooit leefde: Jezus.

Vragen
In de prekenserie zal er aandacht zijn voor onder meer deze vragen:
– Wat is precies de Bijbelse betekenis van de verschillende elementen van de vrucht van de Geest?
– Wat doet God en wat kan ik doen als het gaat om karaktervorming?
– Hoe kan ik in de praktijk van elke dag groeien in de karaktertrekken waardoor ik een mooier mens word?
– Welke obstakels zijn er in mijn eigen leven en in onze samenleving die het tot bloei komen van de vrucht van de Geest juist belemmeren?
– Wat maakt het dat de genoemde elementen van de vrucht van de Geest specifiek christelijk zijn? Je hoeft toch niet per se in God te geloven om liefdevol, geduldig of zachtmoedig te zijn?
– Zijn er ook praktische oefeningen die me helpen om te groeien in bijvoorbeeld geduld of zelfbeheersing?

Presentatie over informatie over het gemeentethema “Vrucht van de Geest” voor de gemeente;

powerpoint presentatie gemeentethema vrucht van de Geest

Recensie over “Vrucht van de Geest”

Een mooi mens is een mens met een mooi innerlijk, een prachtig karakter. Een bijbellezer zal hierbij al snel denken aan de vrucht van de Geest die wordt genoemd in Galaten 5. Hier staan mooie karaktereigenschappen om naar te streven.
Maar kán dat eigenlijk wel: een mooi mens zijn? Ja, dat kan! De bijbelse boodschap is dat God bezig is om ons zo te vormen dat we zijn beeld weer gaan vertonen, dat we gaan lijken op de mooiste mens die ooit op aarde geleefd heeft: Jezus! Naar aanleiding van de vrucht van de Geest uit Galaten 5:22-23 heeft Jos Douma een prachtig cadeauboek geschreven. Ieder hoofdstuk behandelt één van de negen karaktereigenschappen die samen de vrucht van de Geest vormen.
Het grote, mooi gebonden boek in vierkant formaat staat vol prachtige full colour foto’s, waardoor Je bent een mooi mens een prachtig geschenkboek is. De persoonlijke titel draagt daar natuurlijk ook aan bij!

Poster Vrucht van de Geest

wordposter vrucht van de Geest

Kindermateriaal voor dit gemeenteproject kunt u downloaden;

kinderen

Kijk voor kleurplaten, werkjes, bijbelverhalen voor kinderen op;

http://www.prentenbijbel.nl

wordvijftalenvandeliefde

Handreiking voor gespreksleiders

wordhandreiking jebenteenmooimens

Gebed over “Vrucht van de Geest”

word gebed vrucht van de geest