Christelijke Boektiek de Vries, De leyen 29, Drachten, 0512.514745, contact@boektiekdevries.nl

Gemeenteproject: Ga met God

banner ga met God

Ga met God  Ga met God

‘Ga met God’, dat zeggen we soms wel tegen elkaar. De Bijbel zegt: ‘Wandel met God.’ Wat lijkt het mij geweldig om te wandelen met God; net als Adam die aan het eind van de dag in de avondkoelte met God wandelde. Alles met God overleggen.

Wandelen wekt ontspanning op. De vraag is: met wie wandel jij? Ik neem vaak niet de rust om te wandelen; ik ren vaak omdat er nog zoveel moet gebeuren.

Daar gaat het om: leren om tijdens je wandeling je laten begeleiden door je Vader. Als je vaak met iemand wandelt, dan ga je diegene ook steeds meer vertrouwen.

Is het uw verlangen ook om te wandelen met God?
Wandelen met God is vertrouwelijk met je Vader omgaan. Deze schets helpt je om handen en voeten te geven aan je leven met God. Wie zijn onze Bijbelse voorbeelden en hoe kunnen mensen aan je zien dat je wandelt met God?

 

INHOUD

Het boek bevat 6 hoofdstukken, elk voor zeven dagen. Ieder hoofdstuk heeft een thema dat gebruikt kan worden in de zondagse eredienst, in de persoonlijke omgang met God en bij het samen doordenken en doorleven tijdens bijbelstudie in de huiskring of op de vereniging.

In de schets wordt kort en duidelijk uitgelegd hoe het boek het best te gebruiken is.

–          Er staan vragen bij die je persoonlijk helpen over dingen na te denken, zoals: hoe train je je geloofsleven?

–          Voor de groepsbijeenkomsten zijn er vragen en gesprekspunten.

–           Als je denkt dat je na veertig dagen wel weet hoe je met God kunt wandelen, moet ik je teleurstellen of verblijden: het zijn lessen voor het hele leven.

Bij Ga met God is gratis kindermateriaal beschikbaar. Op de website van onze Boektiek kunt u dit materiaal downloaden.

Ook kunt u het lied ‘Ga met God’ en de bladmuziek downloaden. Dit lied kan gezongen worden tijdens de diensten op de projectzondagen.

Recensie (WegWijs september / oktober 2012, jaargang 66, nr. 5)4ster

Na de bezinningsboeken Thuis in Gods huis en Vooral de liefde, is opnieuw een bezinningsboek van ds. Gerrit Gunnink verschenen.
‘Ga met God’, zeggen we soms tegen elkaar. De Bijbel zegt: ‘Wandel met God.’ Wandelen wekt de gedachte aan ontspanning op. De vraag daarbij is: met wie wandel je? Daar gaat het om: tijdens je wandeling begeleid worden door de Eeuwige. Als je vaak met iemand wandelt, ben je vertrouwd met hem. Is het niet het verlangen van veel mensen om te wandelen met God?
Dit boek biedt ons daar welkome handreikingen voor. Het is geschreven met het oog op een gemeenteproject van veertig dagen. Het heeft zes hoofdstukken, elk voor zeven dagen. Ieder hoofdstuk heeft een thema dat gebruikt kan worden in de zondagse eredienst, in de persoonlijke omgang met God en bij het samen doordenken en doorleven tijdens bijbelstudie in de huiskring of op de vereniging.
Na het voorwoord wordt kort en duidelijk uitgelegd hoe het boek het best te gebruiken is. Hierbij wil ik de kruispunten voor elke dag niet onvermeld laten. Het zijn vragen die je helpen over dingen na te denken, zoals: hoe train je je geloofsleven? Of, de kerkdienst: kom je om te halen of te brengen? Voor de groepsbijeenkomsten zijn er vragen en gesprekspunten.
Ds. Gunnink heeft veel gehad aan wat andere auteurs hem meegaven en dat is soms te merken in citaten van oude schrijvers zoals Thomas a Kempis en John Bunyan, mannen met een vurige liefde voor de Heer. Ik zou zeggen: lees en gebruik het. En als je denkt dat je na veertig dagen wel weet hoe je met God kunt wandelen, moet ik je teleurstellen of verblijden: het zijn lessen voor het hele leven.

Riek Beute-Mostert

Bij het jaarthema “Ga met God” is gratis kindermateriaal beschikbaar.

kindermateriaal

Kindermoment voor in de eerste kerkdienst van het gemeentethema “Ga met God”;

thema 1 Ga met God voor kinderen

Kinderboekje voor in de dienst;

kerkboekje groep 5-8 kerkboekje groep 1-4

Dagboekje voor kinderen met dezelfde thema’s;

dagboek kinderen ga met God

Ook kunt u het lied ‘Ga met God’ en de bladmuziek downloaden. Dit lied kan gezongen worden tijdens de diensten op de projectzondagen.

Lied ga met God