Christelijke Boektiek de Vries, De leyen 29, Drachten, 0512.514745, contact@boektiekdevries.nl

Kinderbijbels

Welke kinderbijbel kiest u?
Een kinderbijbel kiezen is niet eenvoudig. Het aanbod is groot en vorm en stijl verschillen per uitgave. U zoekt een kinderbijbel die past bij een bepaalde leeftijd maar die ook aansluit bij uw levens- en geloofsovertuiging. Enkele tips kunnen u helpen bij het maken van uw keuze. Stel uzelf eerst enkele vragen:
– moet de kinderbijbel aansluiten bij een bepaalde leeftijdscategorie?
– is de kinderbijbel voor eigen gebruik of is het een cadeau bij bijvoorbeeld geboorte of doop?
– is het een eerste of een extra kinderbijbel? En wat moet de extra kinderbijbel toevoegen aan de al aanwezige kinderbijbel?
– wilt u een kinderbijbel met een groot aantal verhalen of is een selectie van de belangrijkste verhalen voldoende?
– wilt u de kinderbijbel gebruiken om de vertelling voor in de kerk of op school voor te bereiden?
– wilt u zelf de inhoud van de bijbel (opnieuw) leren kennen? Misschien is een tiener- of jongerenbijbel dan een goede keuze.

Prentenbijbel

9

Cate, Marijke ten
De Prentenbijbel is een bundeling van de Prentenbijbel – verhalen uit het oude testament en de Prentenbijbel – verhalen uit het nieuwe testament. De verhalen in de Prentenbijbel worden eenvoudig en aansprekend verteld met behulp van korte teksten en kindgerichte taal. Marijke ten Cate maakte de prachtige illustraties. De illustraties in de Prentenbijbel zijn geschilderd in warme, heldere kleuren en laten veel details zien. Op boeiende wijze vertellen tekst en illustratie samen de bijbelse verhalen. In het Oude testament komen naast de bekende verhalen over Noach en Daniël ook minder bekende verhalen aan bod, zoals de herbouw van de muren van Jeruzalem onder leiding van Nehemia. Het nieuwe testament vertelt over de geboorte en het leven van Jezus, Zacheüs, en ook over de reizen van Paulus en de visioenen van Johannes.

Jeugdbijbel

Auteur: Duin, L. van
Taal: Nederlands
Uitgave: Hardback
Verschijningsjaar: 2014

De Jeugdbijbel is een verrassende uitgave, met 72 verhalen, verteld vanuit telkens een andere hoofdpersoon. Deze hoofdpersoon is vaak een bijbelse persoon, en soms een kind, of iemand anders die het verhaal vanuit eigen perspectie f beleeft. De verhalen zijn sprankelend en origineel geschreven en geven ruimte aan de verwondering en het inlevingsvermogen van het kind. De adembenemend mooie, gedetailleerde illustraties zijn gemaakt door Irene Goede.

In deze Jeugdbijbel zijn een tiental thema’s opgenomen, waaronder leven en dood, liefde en vriendschap, oorlog en bouwwerken. De themapagina’s geven verdieping, verwijzen naar de verhalen en helpen kinderen om aan het hand van hun eigen interesses te gaan lezen.

Deze uitgave is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een klankbordgroep van bijbelwetenschappers, exegeten en neerlandici van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Kijk voor meer informatie over kinderbijbels op www.kinderbijbels.nl